Szent Ágota

sz-2020

EFOP-1.9.8

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Szociális Közfeladat Ellátásának Támogatása

Az EFOP 1.9.8-17 keretében olyan átfogó infrastrukturális és szervezetfejlesztési programot valósítunk meg,  amely megfelel az intézmény dolgozói elvárásának, valamint a nevelőszülői hálózat és a gondozott gyermekek számára hatékonyabb szisztémát teremt a jövőbeni együttműködések és a nevelés-gondozás területén.

Maga a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Országos Gyermekvédelmi Szakellátást működtető intézményrendszerét a Szeged-Csanádi Egyházmegye alapította meg 2011-ben. A szervezet 2013-tól a katolikus egyházi fenntartásban működő gyermekvédelmi intézményrendszereket tekintve országos módszertani feladatokat is ellát. A gyermekvédelmi alapellátás keretében átmeneti gondozást és alternatív napközbeni ellátást, a gyermekvédelmi szakellátáson belül pedig otthont nyújtó ellátást és utógondozói ellátást biztosít, továbbá utógondozási feladatokat is ellát. Közel 3500 fiatalról gondoskodunk Csongrád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Bács-Kiskun, Komárom-Esztergom és Pest megyében, illetve a fővárosban.

A projekt egyik megvalósítási helyszíne Szeged, a Gyermekvédelmi Szolgáltató székhelye, amely mint központ részesül a támogatásból informatikai infrastruktúrafejlesztéssel kapcsolatosan. Ezen felül általános szervezeti fejlesztést is szeretnénk megvalósítani egész intézményrendszerünkben, illetve Bácsalmáson is megvalósítunk egy kisebb ingatlanfejlesztést, ami a helyi szükségletekhez igazodik.

A tevékenységeink illeszkednek és jól lehatárolhatók a többi, már folyamatban levő tevékenységünktől, a célcsoportok pedig a szolgáltatásainkat élvező gyermekek, a nevelőszülők, és a nevelőszülői tanácsadók és minden egyéb szakellátásban dolgozó alkalmazottunk.

A projekt során iktatórendszert, illetve döntés-előkészítő rendszert is fejlesztünk, amely segítségével emelni tudjuk szolgáltatásaink színvonalát.

A projekt megvalósítási időszaka: 2017.06.01. – 2021.02.28.

Az elnyert támogatás összege: 449 987 349 Ft

Támogatás mértéke: 100 %

A projekt azonosítószáma: EFOP-1.9.8-17-2017-00004

Jó gyakorlat gyűjtemény: https://szentagota.hu/modszertani-dokumentum/modszertani-kezikonyv-es-jo-gyakorlatok-gyujtemenye-a-gyermekvedelmi-munkahoz-3748
Módszertani ajánlások: https://szentagota.hu/modszertani-dokumentum/modszertani-ajanlasok-3749
Tananyag: https://szentagota.e-learning.hu/